Grasmere Builds A Wall.

Unlike other places in the World which are talking about building a wall to keep people out, Grasmere has a new wall to welcome visitors.

The entrance to the village at Stock Lane has undergone many reincarnations in the time I have been here so it was interesting to go and have a look at the latest. First a few photos of how it has looked. Note how the Poets well has moved.

Junction Stock Lane Grasmere

Junction Stock Lane Grasmere

A591 Junction Grasmere

A591 Junction Grasmere

 

We now have a rather poetic entrance to the village, with the building of a couple of slate walls inscribed with poetry by William Wordsworth.

Home at Grasmere

Home at Grasmere

There are also seats on either side of the road, and a much needed litter bin.

New seating Grasmere

New seating Grasmere

Crossing the road to Dove Cottage and the Wordsworth Trust should be easier for pedestrians due to the new road layout.

A591 B5287 Junction Grasmere

A591 B5287 Junction Grasmere

Poetry Wall Grasmere

Poetry Wall Grasmere

Since I took the photographs earth has been filled in behind the walls so hopefully we can look forward to some floral displays.

Below is a link to the original Cumbria County Council thinking. So far no sign has been put up pointing into Grasmere Village. As far as traffic and pedestrians go the season is just starting so time will tell how well the new arrangement works.

http://www.cumbria.gov.uk/elibrary/Content/Internet/544/3245/4261312523.pdf

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: